Ortodonția, ca specializare a stomatologiei, ramură a medicinii dentare dedicată corectării dentare și a aliniamentului maxilarului, a cunoscut progrese semnificative în ultimii ani. Printre aceste inovații se numără aparatul Carriere Motion și brackeții SLX, care promit o abordare mai eficientă și o scurtare a timpului de tratament ortodontic.

            Ortodonția modernă se concentrează nu doar pe eficacitatea tratamentului, ci și pe confortul pacientului și pe reducerea duratei tratamentului. Aparatele tradiționale, cum ar fi cele care folosesc brackeți metalici, sunt adesea asociate cu perioade lungi de tratament și disconfort. În acest context, aparatul Carriere Motion și brackeții SLX reprezintă o revoluție în domeniu, oferind soluții avansate pentru corectarea anomaliilor identificate la nivelul aparatului dento-maxilar.

            Aparatul Carriere Motion este un dispozitiv medical – ortodontic inovator, conceput pentru a pregăti maxilarele pentru aplicarea brackeților, prin alinierea segmentelor canini-molari într-o etapă preliminară a tratamentului. Acesta utilizează o tehnologie avansată pentru a mișca dinții în poziția corectă cu mai multă eficiență decât metodele tradiționale.

            Beneficiile folosirii aparatului Carriere Motion includ:

  • Reducerea duratei tratamentului: prin corectarea poziției molarilor din timp, Carriere Motion reduce semnificativ durata generală a tratamentului ortodontic. De asemenea, scade semnificativ necesitatea extracțiilor dentare, o practică comună în cazul tratamentelor cu aparate dentare clasice.
  • Confort sporit: designul ergonomic și materialele folosite reduc disconfortul pacientului.
  • Estetică: datorită designului său discret, aparatul este mai puțin vizibil și mai estetic decât brackeții tradiț

            După finalizarea etapei de tratament cu aparatul Carriere Motion, următorul pas este aplicarea brackeților SLX autoligaturanti. Acești brackeți reprezintă vârful tehnologiei în ortodonție, oferind un control precis al mișcării dentare.

            Caracteristicile principale ale brackeților SLX:

  • Design minimalist-ergonomic: pentru ca sunt autoligaturanti, brackeții SLX nu necesită module elastice sau ligaturi metalice pentru a fixa arcul. Această abordare inovativă are rolul de a reduce frecarea (arcul alunecă mai liber) și de a facilita o deplasare mai rapidă și mai confortabilă a dinților.
  • Estetica: sunt disponibili în variante transparente, făcându-i aproape invizibili.
  • Eficiență îmbunătățită: permit o aliniere mai rapidă și mai precisă a dinților, scurtând astfel durata tratamentului.

            Studiile de caz și cercetările clinice demonstrează eficiența combinației dintre aparatul Carriere Motion și brackeții SLX. Pacienții care au folosit această combinație au raportat o scădere semnificativă a duratei tratamentului, împreună cu un confort sporit pe parcursul procesului.

            Înainte de a opta pentru orice tratament ortodontic, este esențial ca pacienții să discute cu un medic specialist calificat. Nu toți pacienții sunt candidați ideali pentru Carriere Motion. Decizia de a folosi aceste tehnologii depinde de factori individuali, cum ar fi severitatea cazului, sănătatea generală orală și așteptările pacientului.

            Combinarea Carriere Motion cu brackeții SLX oferă un avantaj semnificativ în ceea ce privește scurtarea timpului de tratament. Prin această abordare integrată, în două faze, medicul specialist ortodont poate aborda problemele complexe ale ocluziei defectuoase într-o manieră mai eficientă și mai confortabilă pentru pacient. Avantajele includ:

  • Accelerarea unor faze de tratament: prin corectarea initiala a poziției segmentelor molari-canini și a raportului in plan sagital dintre cele doua maxilare, faza ulterioară de aliniere cu brackeții SLX devine mai directă și mai rapidă.
  • Confort sporit pentru pacient: reducerea timpului de purtare a aparatului ortodontic și a frecvenței ajustărilor necesare contribuie la un confort mai mare al pacientului, dar și la reducerea vizitelor necesare la cabinetul medicului specialist ortodont.
  • Rezultate estetice superioare: Ambele tehnologii sunt proiectate având în vedere estetica zambetului, ceea ce este un factor important pentru toti pacienții, în special adulț

            Scurtarea timpului de tratament ortodontic nu înseamnă doar un confort sporit și o satisfacție mai mare a pacientului, ci poate avea și implicații pozitive asupra sănătății orale pe termen lung. Tratamentele mai scurte pot reduce riscul de probleme dentare asociate cu aparatele ortodontice, cum ar fi cariile sau afecțiuni ale gingiilor.

            Multiple studii și cercetări susțin eficacitatea și beneficiile folosirii combinate a aparatului Carriere Motion și a brackeților SLX. Aceste studii evidențiază îmbunătățirile în tehnologia ortodontică și impactul pozitiv asupra experienței pacientului.

            Aparatul Carriere Motion și brackeții SLX reprezintă o evoluție semnificativă în domeniul ortodonției. Prin combinarea acestor două tehnologii avansate, medicii specialiști ortodonți pot oferi pacienților lor tratamente mai rapide, mai confortabile și cu rezultate estetice superioare. Chiar dacă  această abordare nu este universal aplicabilă tuturor cazurilor ortodontice, ea deschide calea către o nouă eră în îngrijirea ortodontică, unde eficiența și confortul pacientului sunt priorități.

Contactează-ne

Solicită o programare.

14 + 11 =