0314.315.198 | 0723.501.202 smile@ancaoltean.ro

Dinții strâmbi la copii – o realitate frecvent întâlnită

În prezent, marea majoritate a copiilor are dinții strâmbi, ceea ce poate fi evident începând cu vârsta de 5 ani. Adesea, acest lucru este atribuit geneticii. Considerăm că seamănă cu unul dintre părinți sau cu bunicii, nu-i așa?

Cu toate acestea, nu putem da vina doar pe genetică pentru dinții strâmbi ori pentru dezvoltarea defectuoasă a maxilarelor, iar cercetări moderne au evidențiat și alte cauze. Respirația orală (pe gură), poziționarea incorectă a limbii, deglutiția deficitară, sugerea degetului, ronțăirea altor obiecte (creioane, pixuri) – toate acestea sunt obiceiuri vicioase care pot perturba funcționalitatea corectă a ansamblului masticator și, de cele mai multe ori, reprezintă adevăratele cauze ale dinților strâmbi și dezvoltării deficitare a maxilarelor.

Ce este sistemul Myobrace

Sistemul Myobrace reprezintă un tratament preventiv pre-ortodontic care se concentrează pe restabilirea functiilor perturbate care au produs anomalia (deglutiție, respirație), de multe ori fără să mai fie nevoie de aparate fixe ori de extracții dentare, și restabilesc creșterea naturală și dezvoltarea dinților. Tratamentul cu Myobrace este cel mai potrivit pentru copiii cu vârste între 3 și 15 ani și implică folosirea unei serii de gutiere intra-orale care se poartă pentru 2-4 ore pe zi și pe timpul nopții.

Aveți întrebări? Contactați-ne la smile@ancaoltean.ro sau la 0723.501.202

Ce face tratamentul cu Myobrace pentru copii:

• Corectează obiceiuri orale greșite ale copiilor (ex: respirația și deglutiția);
• Ajută la dezvoltarea și alinierea maxilarelor;
• Aliniază dinții;
• Ajută la dezvoltarea facială;
• Îmbunătățește starea generală de sănătate;
• Promovează obiceiuri sănătoase de alimentație.

Cum face acest lucru Myobrace? Ajutând copiii să:

• Respire pe nas;
• Corecteze poziția de repaos a limbii;
• Corecteze poziționarea limbii in timpul deglutiției (inghițirii);
• Mențină buzele inchise in poziția de repaus.

Cum funcționează?

Dacă așteptați ca toți dinții permanenți să apară și abia apoi să începeți tratamentul cu aparate dentare la copii, poate duce, din nefericire, la deteriorarea ireversibilă a dinților, dar nu numai a lor, ci a întregii stări de sănătate și dezvoltare a copiilor.

Obiceiurile miofuncționale (orale) greșite devin evidente după ce cresc toți dinții permanenți, ceea ce înseamnă că tratamentul cauzelor poate începe mult mai devreme decât am crede că e nevoie. Acest lucru poate însemna chiar în jurul vârstei de 3 ani.

Myobrace este creat ca să gestioneze toate aceste obiceiuri orale vicioase prin educarea copiilor să respire pe nas, să poziționeze limba corect pe bolta palatină, să mestece și să înghită corect. Acest sistem ajută la deschiderea optimă a maxilarelor, așa încât să poată crește și să se poată dezvolta la capacitatea lor deplină potrivită. Acest lucru duce la crearea de loc suficient pentru dinți, permițându-le să crească corect și drept, ceea ce adesea îi scutește de purtarea aparatelor ortodontice fixe.

Contactează-ne

Solicită o programare.

6 + 5 =

Cabinetele noastre sunt deschise și respectă toate normele de protecție care se află în vigoare.

Înainte să îți faci programare află cum și de ce schimbă pandemia COVID-19 vizita la cabinetul medicului ortodont.