Smile Makeover în ortodonție – zâmbet perfect pentru pacienți

Smile Makeover constă în folosirea unor proceduri pentru dobândirea unui zâmbet perfect pentru pacient. Ea se adresează celor care doresc să-și îmbunătățească aspectul general al feței și implică și aspecte cosmetice. Realizarea zâmbetului perfect constituie o provocare pentru orice medic ortodontic.

Corectarea defectelor funcționale ale danturii, dar și operațiunile de cosmetică dentară (curățare, fațetare, reparare, înlocuire) ajută nu doar la îmbunătățirea stării de sănătate a pacientului, dar și la creșterea stimei de (încrederii în) sine a acestuia. Medicul specialist este provocat să fie în același timp clinician, artist și specialist în comunicare. Din fericire, acesta, cât și pacientul au în prezent la dispoziție o serie de noi tehnologii adjuvante interesului lor comun. Despre o parte din aceste tehnologii am discutat în articolul Digitalul și estetica dentară – avantaje pentru pacienți.

Simulări în timp real, personalizări pentru dinții și dorințele dumneavoastră

Cu ajutorul acestora, fără a fi necesare proceduri complicate, se pot face simulări în timp real și pot fi luate deciziile cele mai potrivite pentru tratarea personalizată a fiecărui caz în parte. Un alt aspect important pentru dobândirea succesului în cadrul acestor proceduri este dialogul dintre medicul specialist și pacient, privitor la forma, culoarea și poziția dinților. Iar acesta este necesar să aibă loc la începutul procedurilor de tip Smile Makeover.
Un zâmbet perfect presupune realizarea unei armonii între culoarea, conturul, mărimea și poziția dinților, ocluzia dentară și restul trăsăturilor faciale ale pacientului. De multe ori, realizarea acestei armonii presupune tehnici simple, de obicei de ajustare a incisivilor, care ocupă un rol cheie în imaginea danturii. Programele computerizate pot realiza acest lucru înaintea începerii tratamentului, iar rezultatele pot fi validate chiar de către pacient, în sensul exprimării preferinței pentru o anumită abordare terapeutică.

Cu ce ajută medicul ortodont la estetica facială

O procedură simplă de tip Smile Makeover poate implica așadar evaluarea pacientului, simularea electronică, cu ajutorul unor programe dedicate, curățarea profesională a dinților, luarea amprentelor dentare pentru determinarea alinierii dintre maxilar și mandibulă, intervenția în scop de corecție asupra dinților selectați anterior, corectura mucoasei gingivale (liftingul gingival, acolo unde este cazul) și aplicarea fațetelor dentare (despre care am discutat în Fațetele dentare în 2020 – tehnici și costuri) pentru aspectul final. În anumite cazuri sunt folosite și aparatele dentare fixe sau mobile, pentru corectarea danturii, precum și aplicarea de coroane dentare sau implanturi.

Procedurile de acest tip sunt mai puțin costisitoare decât cele care presupun reconstrucția dentară a întregii cavități bucale și implică costuri mai reduse, concentrându-se în principal pe modul de prezentare a suprafețelor dentare expuse prin zâmbet.

Ca o completare poți vedea (și împărtăși) informații legate de fațetele dentare în acest video:

Aveți întrebări? Contactați-ne la smile@ancaoltean.ro sau la 0754.341.179

Cabinetele noastre sunt deschise și respectă toate normele de protecție care se află în vigoare.

Înainte să îți faci programare află cum și de ce schimbă pandemia COVID-19 vizita la cabinetul medicului ortodont.