Ortodonția digitală vine cu multe avantaje

Folosirea instrumentelor electronice în medicina dentară s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, astfel încât astăzi se poate spune că stomatologia s-a digitalizat aproape complet. Iar aici pot fi amintite, pe lângă instrumentele de scanare și evaluare, programele dedicate simulărilor în mediul virtual, imprimantele 3D etc. Estetica dentară, ca parte a ortodonției, nu putea rămâne în urmă, existând chiar un interes practic pentru eliminarea, atât a timpilor de așteptare, cât și a erorilor inerente ale procesului tehnologic clasic.

Estetica dentară în era digitală presupune folosirea tehnologiei pentru vizualizarea și evaluarea discrepanțelor orofaciale (ortodontice). Astfel sunt eliminate o serie de etape procedurale (mulajul, probele etc.), ceea ce înseamnă scurtarea timpului de tratament. În același timp, prin intermediul simulărilor pot fi oferite soluții în vederea stabilirii unei armonii vizuale a feței, corectându-se doar anumite deficiențe.

Sinergia dintre tehnologia digitală și ortodonție, presupune în primul rând utilizarea imaginilor foto sau video și a radiografiilor dentare pentru analizarea fiecărui caz în parte. Acestea sunt încărcate într-un program dedicat esteticii dentare, care analizează caracteristicile faciale ale fiecărui pacient în parte și propune o serie de soluții, care vor fi discutate și adoptate de comun acord între medic și pacientul beneficiar. De asemenea, pot fi efectuate o serie de simulări, iar în funcție de rezultate se poate opta pentru cea care aduce maxime beneficii pacientului. Toate acestea fiind făcute electronic, sunt eliminate astfel erorile umane și perioadele de probă, intervenția ortodontică fiind mult mai precisă.

Folosirea tehnologiei în estetica dentară nu se rezumă doar la simularea computerizată, ci implică și planificarea eventualelor intervenții stomatologice necesare prin oferirea unor instrucțiuni precise medicului specialist. Totodată, coroanele dentare, acolo unde este cazul, pot fi realizate cu maximum de fidelitate, astfel încât timpul intervenției să fie scurtat la minim, iar ajustările ulterioare inexistente.

Putem spune că, în prezent, sunt o multitudine de avantaje pentru pacient grație tehnicii computerizate: precizie, rapiditate, siguranță, eficiență, soluții personalizate. Toate acestea, ca el să se simtă în siguranță și cât mai confortabil legat de rezultatele pe care le va obține la finalul tratamentului.

Aveți întrebări? Contactați-ne la smile@ancaoltean.ro sau la 0723.501.202

Cabinetele noastre sunt deschise și respectă toate normele de protecție care se află în vigoare.

Înainte să îți faci programare află cum și de ce schimbă pandemia COVID-19 vizita la cabinetul medicului ortodont.