ETAPE PRELIMINARE

În consultaţia primară se face un examen sumar al dinţilor şi al relaţiilor dintre arcadele dentare, se stabileşte necesitatea unui tratament orthodontic; pacientul este informat în legătură cu posibilităţile de tratament şi acceptă continuarea tratamentului.

În urma acestei decizii se iau amprente (mulaje) pentru modele de studiu (replici pozitive ale arcadelor dentare realizate din gips), se fac fotografii din incidenţe diferite şi se recomandă executarea de radiografii (dento-alveolare, ortopantomografie, teleradiografie) .

După analiza atentă a modelelor din gips şi a fotografiilor dento-faciale cu interpretarea radiografiilor de specialitate, în cadrul consultaţiei secundare se elaborează planul de tratament şi se face o estimare a timpului şi a costului total al tratamentului.

Aveți întrebări? Contactați-ne la smile@ancaoltean.ro sau la 0754.341.179

ETAPA DE TRATAMENT ACTIV

Aplicarea aparatului dentar se face în şedinte speciale; în prima şedinţă se aplica aparatul fix pe arcada maxilara iar la interval de o lună se aplică pe arcada mandibulară.

Colajul (lipirea) bracketurilor se poate face direct sau indirect.

  • Colajul direct constă în poziţionarea fiecărui bracket de către medic pe fiecare dinte în parte.
  • Colajul indirect este realizat tot de medic dar prin intermediul unei gutiere de transfer din silicon în care au fost inglobate bracketurile poziţionate de către tehnicianul dentar pe modele de lucru în laborator.

Controlul aparatului dentar

Medicul conduce tratamentul ortodontic prin controale periodice, de regulă lunare, când schimbă arcurile care influenţează deplasările dinţilor până în poziţia finală.

ETAPA DE CONTENŢIE

Odată ce rezultatul final a fost atins, aparatul dentar fix se îndepărtează de pe dinţi.

Se reiau amprente dentare pentru modele de final de tratament şi se indică radiografii dentare pentru a vizualiza starea rădăcinilor dinţilor.

Urmează o perioadă de contenţie (de stabilizare a rezultatului final) în care este obligatorie purtarea unor aparate de contenţie. De regulă sunt fire subţiri, invizibile, acoperite cu un strat de aur platinat, ce se lipesc în spatele incisivilor, sau gutiere transparente speciale care se mulează pe dinţi şi sunt purtate noaptea.

Verificarea rezultatelor post-contenţie se face prin controale profilactice periodice anuale.

Contactează-ne

Solicită o programare.

10 + 8 =