1. Ce este tratamentul ortodontic ?
2. De ce trebuie sa urmez tratament ortodontic ?
3. La ce varsta ar trebui sa fie indreptati dintii ?
4. Poate purta oricine aparat lingual?
5. Cat timp dureaza un tratament?
6. Este dureros?
7. Imi va fi afectata vorbirea?
8. Voi putea sa-mi igienizez dintii?
9. Rezultatele vor fi stabile dupa indepartarea aparatului?
10.Va fi eficient pentru mine?

 

1. Ce este tratamentul ortodontic ?
Tratamentul ortodontic se ocupa de indreptarea dintilor pozitionati incorect pentru a imbunatati atat aspectul estetic al dintilor dar si modul in care functioneaza acestia. De asemenea, tratamentul ortodontic previne aparitia imbolnavirilor dentare, gingivale si articulare, cauzate in majoritate de anomaliile dento-maxilare.

Aveți și alte întrebări? Contactați-ne la smile@ancaoltean.ro sau la 0754.341.179

2. De ce trebuie sa urmez tratament ortodontic ?
Multi oameni au dintii inghesuiti, rotati, cu spatieri intre ei. Tratamentul ortodontic aliniaza acesti dinti, ajutand nu numai la obtinerea unui zambet perfect dar si la modul in care cele doua arcade dentare se imbina in timpul masticatiei(muscaturii). La unii pacienti dintii frontali superiori sunt foarte proeminenti, ceea ce confera un aspect neplacut; acesti dinti proeminenti sunt mult mai expusi fracturilor dentare iar un tratament ortodontic ii poate alinia in pozitia corecta. Cand muscatura nu este corecta, muschii maxilarelor se pot contracta suplimentar cauzand dureri musculare si articulare iar in unele cazuri durerea poate iradia spre gat si cap. Tot prin tratament ortodontic se corecteaza muscatura dentara si se inlatura durerile musculare.
3. La ce varsta ar trebui sa fie indreptati dintii ?
In general tratamentul ortodontic este de dorit sa se realizeze in copilarie si adolescenta dar dintii se pot indrepta cu succes si la adulti .In momentul de fata, gratie tehnicilor moderne ,Varsta la care se poate face tratamentul ortodontic este mai putin importanta decat existenta unor dinti integri , fara carii si imbolnaviri ale gingiei si osului.
4. Poate purta oricine aparat lingual?
Nu exista limita de varsta pentru tratament ortodontic cu braketuri linguale. Daca dintii si gingiile nu sunt sanatoase atunci tratamentul ortodontic va fi amanat pana la rezolvarea problemelor (carii si tratament parodontal).
5 Cat timp dureaza un tratament?
Timpul tratamentului variaza in functie de complexitatea cazului. Fiecare tratament ortodontic are la baza un plan individualizat, in functie de problemele pacientului.
Tratamentul poate varia de la 6 la 24 luni.
6. Este dureros?
Ca si in cazul braketurilor plasate pe fata exterioara a dintilor, braketurile linguale pot produce un disconfort in primele 5-7 zile. Se acopera cu ceara braketurile pentru a acomoda limba si recomandam o dieta mai moale.
7. Imi va fi afectata vorbirea?
Majoritatea pacientilor semnaleaza usoare modificari in vorbire. Acestea dispar dupa o perioada initiala de adaptare (10-14 zile).
Noile braketuri STb au cele mai mici dimensiuni iar vorbirea nu este afectata.
8. Voi putea sa-mi igienizez dintii?
Va trebui sa acorzi o atentie speciala ingrijirii dentare. Este foarte important sa mentii un standard ridicat de igiena orala. La fiecare control se face periajul dentar urmat de fluorizare in scop profilactic.
9. Rezultatele vor fi stabile dupa indepartarea aparatului?
Noi vrem ca zambetul tau sa dureze pentru totdeauna. De aceea la sfarsitul tratamentului se vor aplica, daca este cazul, fire de contentie (retainere).
10.Va fi eficient pentru mine?
Desigur. Contacteaza-ne. pentru a stabili o programare si o consultatie detaliata.

Contactează-ne

Solicită o programare.

4 + 8 =