Ortodonția digitală aduce un plus de confort pacientului

În era digitală în care trăim, era inevitabil ca domeniul ortodonției să fie ocolit de această posibilitate revoluționară. Să recunoaștem, e revoluționară atât pentru practicieni (medici și laboratoare), cât și pentru pacienți. Cel care nu recunoaște acest lucru riscă să nu țină pasul cu vremurile și cu așteptările pacienților. Lumea s-a schimbat, avem acces în timp real la tehnologii care pot rezolva mai rapid și cu precizie anumite probleme de sănătate orală și dento-facială.
Ca medic ortodont, scopul meu este să creez lucrări de calitate, care să se potrivească perfect pacienților mei. Singurul mod în care pot în mod predictibil să realizez acest lucru este să iau amprente cât mai precise.

Amprente dentare digitale vs. amprente dentare tradiționale

Amprentele tradiționale, dincolo de partea inerentă de disconfort a pacientului, riscă deformări, se sparg, se scorojesc și lista poate continua.
Scanerele intraorale, de cealălată parte, surprind întreaga dantură. O fac mai repede, în mod mai precis, iar studiile spun că și cu mai puțin disconfort pentru pacient.

Cu amprenta digitală, imaginea întregii danturi se poate vedea în timp ce pacientul e încă pe scaun. Acest lucru înseamnă că orice eroare poate fi corectată, imediat, pe loc. Este o diferență enormă: imaginați-vă că în cazul erorii de amprentare (se mai întâmplă), după comunicarea cu laboratorul afli că trebuie să chemi pacientul din nou la cabinet pentru amprentare. Ori, mai rău, să primești de la laborator un aparat care nu se potrivește, pentru că nu au comunicat eroarea identificată, în timp util. Și nu pentru că ei nu sunt profesioniști, ci pentru că în procesul de lucru imperfect, medicul a luat o amprentă în condiții care nu au făcut-o perfectă, cum trebuie să fie.

Conform unor studii făcute în UK, 89% din amprentele tradiționale au una sau mai multe erori care pot fi detectate. La fel, 44% dintre aceste amprente tradiționale care au fost trimise către laboratoare nu erau bune pentru a realiza o lucrare dentară.

Care sunt pricipalele avantaje ale ortodonției digitale:

– experiență de treatment mai bună pentru pacienți: confort și precizie, fără erori;
– rapiditate;
– predictibilitate – pacientul poate vedea cum va arăta ocluzia lui în timp real și i se pot explica pe loc posibilitățile de corectare;
– salvează timp, spațiu, bani – pentru cabinet înseamnă păstrarea tuturor modelelor și analizelor în format digital, care poate fi accesat oricând cu ușurință de către medic, care se poate conecta pe cazul dvs cu echipa interdisciplinară. Ceea ce ajută foarte mult în cazurile dificile, în care este nevoie de opinia mai multor medici cu specializări conexe.

Ortodonția digitală schimbă totul, atât pentru medic, cât și pentru pacienți! Totul spre folosul pacientului și pentru starea lui de bine, în timp mai scurt și cu deranj minim din partea lui.

Cabinetele noastre sunt deschise și respectă toate normele de protecție care se află în vigoare.

Înainte să îți faci programare află cum și de ce schimbă pandemia COVID-19 vizita la cabinetul medicului ortodont.