0314.315.198 | 0723.501.202 smile@ancaoltean.ro

Ortodonția fără extracție

Conceptul Sagital First
 

Odată cu evoluția tehnicilor de tratare a anomaliilor dento-maxilare, am căutat soluții terapeutice care să evite extracția în scop ortodontic a unor dinți sănătoși, în special premolari, pentru a permite obținerea spațiului necesar alinierii celorlalți dinți.
Tehnica Sagital first mi-a oferit soluția pe care o căutăm de multă vreme. Acesta este un concept nou, inovator, ce presupune folosirea în prima etapă a unui aparat simplu, minimalist (Carriere Motion), acționat de purtarea unor elastice pentru a permite crearea spațiului în zona frontală. Ulterior alinierea dinților poate fi făcută cu aparat fix sau cu gutiere tip alignere, în funcție de dorința pacientului.

Tehnica poate fi adaptată atât la copii cât și la adulți. Grație acestei tehnici, unele dintre cele mai complexe cazuri pot fi rezolvate într-un timp mult mai scurt decât cu tehnicile clasice de tratament.
Rezultatele acestui tip de tratament sunt alinierea dinților și corectarea ocluziei (mușcăturii) dentare și, mai ales, echilibrarea aspectului facial în etajul inferior al feței, adică armonizarea zâmbetului și a profilului facial.

0723.501.202 / 0314.315.198

smile@ancaoltean.ro

Piața Națiunile Unite nr. 3-5, Bl.A (turn), ap.15, et.2 (București)

Cabinetele noastre sunt deschise și respectă toate normele de protecție care se află în vigoare.

Înainte să îți faci programare află cum și de ce schimbă pandemia COVID-19 vizita la cabinetul medicului ortodont.