0314.315.198 | 0723.501.202 smile@ancaoltean.ro

Ortodonția fără limită de vârstă

Ortodonție CopiiOrtodonție Adulți

Tratamentul ortodontic la copii

Tratamentul ortodontic este indicat cel mai frecvent după vârsta de 12 ani când toţi dinţii temporari (de lapte) sunt schimbaţi cu dinţi permanenţi şi arcadele dentare sunt în întregime constituite, cu excepţia molarilor de minte care erup dupa varsta de 18 ani.

Totuși, la mulţi copii, modificări în dezvoltarea oaselor maxilare sau / şi a dinţilor pot fi observate mult mai devreme. Chiar dacă copilul nu are nicio acuză şi părintele nu observă vreo modificare, este de preferat să se facă o examinare din partea medicului dentist după vârsta de 4 ani şi cel mai târziu la 7 ani când se pot observa modificări sau tendinţe de dezvoltare asupra cărora se poate interveni în cadrul tratamentului preventiv sau a celui interceptiv.

După vârsta de 12 ani există încă zone active de creştere a oaselor maxilare care pot fi influenţate pentru a obţine o relaţie corectă care să permită o aliniere armonioasă a arcadelor dentare. Pe dinţii permanenti se pot aplica şi aparate fixe cu care se pot dirija cu mai mare acurateţe şi eficienţă mişcările dinţilor, nu există riscul îndepărtării aparatului, reducându-se durata şi crescând predictibilitatea tratamentului.

Mentinatorul de spatiu

Un exemplu de tratament ortodontic preventiv la copiii între 4 și 7 ani este menţinerea spaţiului rezultat în urma extracţiei precoce (înaintea vârstei de pierdere naturală) a dinţilor temporari. Dacă medicul nu intervine cu aparate simple pentru menţinerea spaţiului, acesta este ocupat prin delasarea dinţilor alăturaţi, iar dinţii permanenţi nu mai au loc să erupă şi va fi necesar un tratament mult mai complicat, mai de durată şi mai costisitor.

Tratamentul pentru adulţi – posibil la orice vârstă

Adesea, pacienţii care nu au apelat la tratament sau nu au urmat consecvent tratamentul când au fost copii sau adolescenţi doresc modificarea aspectului lor la vârsta adultă. Motivul şi momentul sunt foarte diferite. Vestea bună este că există tehnici de tratament pentru orice vârstă, iar rezultatele sunt spectaculoase nu numai medical, ci şi socio-profesional. Fireşte, te simti mai bine atunci când arăţi mai bine, un aspect plăcut este un atu esenţial pentru stima de sine.

Galeria de zâmbete

Misiunea mea este de a ajuta pacienții

0723.501.202 / 0314.315.198

smile@ancaoltean.ro

Piața Națiunile Unite nr. 3-5, Bl.A (turn), ap.15, et.2 (București)

Cabinetele noastre sunt deschise și respectă toate normele de protecție care se află în vigoare.

Înainte să îți faci programare află cum și de ce schimbă pandemia COVID-19 vizita la cabinetul medicului ortodont.