O parte integrantă a unui proces de realizare a unui zâmbet atractiv este o previzualizare a rezultatelor potenţiale înainte de începerea tratamentului. Aceasta  include o varietate de tehnologii pentru a vă arăta modificările pe care vă puteţi aştepta să le vedeţi în zâmbetul dumneavoastră.

Fotografii

Fotografii ale altor pacienţi realizate înainte şi după tratament oferă exemple privind rezultatele finale privind îmbuntăţirea atractivităţii zâmbetului dumneavoastră. Ele confirmă şi calităţile profesionale ale medicului şi colaboratorilor săi.

 Dental Imaging Software

Tehnologiile de prelucrare digitală a imaginilor permit o previzualizare a rezultatelor privind îmbunătăţirea zâmbetului dumneavoastră. Medicul poate folosi imaginea prelucrată digital pentru a comunica cu ceilalţi specialişti implicaţi în realizarea tratamentului complex. Cu toate acestea, o imagine digitală vă oferă doar o idee despre ceea ce s-ar putea obţine la terminarea tratamentului şi este posibil ca rezultatele finale să nu corespundă în totalitate cu imaginea previzualizată.

 Modele de studiu

Pe baza amprentelor arcadelor dentare ale dumneavoastră, medicul realizează copii pozitive în gips foarte exacte denumite modele de studiu. Acestea sunt folosite pentru determinarea poziţiei şi relaţiilor dinţilor dar pot fi şi modificate pentru a stabili care vor poziţiile şi relaţiile între dinţi la sfârşitul tratamentului propus. Pentru a obţine consimţământul dumneavoastră pentru planul de tratament, medicul vă poate prezenta aceste modele modificate spre ilustrare a modificărilor propuse.

 Modele de studiu virtuale

Tehnicile cele mai noi de realizare a aparatelor ortodontice apelează la programe de realizare a modelelor virtuale. Acestea se obţin prin scanarea modelelor fizice şi pot fi manevrate tridimensional. Medicul vă poate prezenta pe calculator nu numai imaginea propusă pentru finalul tratamentului ci şi secvenţe intermediare importante pentru susţinerea planului de tratament propus.

 Mock-up din compozit

Medicul poate adăuga direct pe dinţi material compozit la culoarea dorită modificăndu-le forma în acord cu dorinţa pacientului (Mock-up direct) sau poate realiza pe modelul modificat o machetă la dimensiune reală din material compozit cu forma şi culoarea propusă pentru situaţia finală a dinţilor frontali(Mock-up indirect). Fiind foarte subţire, aceasta poate fi aplicată pe dinţii dumneavoastră pentru a evalua în gură modificările propuse nu numai privind aspectul ci şi confortul şi a vă obţine consimţământul. Mock-ap-ul din compozit se îndepărtează uşor, fără a afecta dinţii pe care se poziţionează. Dacă pacientul este de acord cu forma şi culoarea propusă se realizează reastaurarea finală.