Aparate mobile

Un simplu tratament poate fi rezolvat la vârste mici cu un aparat mobil, o placă mobilă ce poate fi îndepărtată de copil şi curăţată. În general, plăcile au unul sau mai multe şuruburi ce se activează săptămânal de către părinţi. Pentru a fi mai atractive pentru copii, aparatele pot fi colorate şi se pot ataşa abţibilduri cu diverse desene.

Aceste tipuri de aparate folosesc forta musculaturii maxilarelor fie de a stimula cresterea maxilarelor cand exista un deficit, fie de a inhiba procesul de crestere atunci cand acesta este in exces.

Dezavantajul major al acestor aparate mobile este faptul că purtarea lor depinde de voinţa micului pacient.

Aparate fixe

De cele mai multe ori dinţii trebuie aliniaţi cu o precizie mult mai mare decât cea oferită de o placă mobilă.

Aceasta se realizează cu un aparat fix. Toate aparatele fixe au în comun braketurile, adică placuţele care se lipesc pe dinţi.
În funcţie de locul în care sunt ataşate, bracketurile pot fi pe suprafaţa exterioară a dinţilor (numite bracketuri vestibulare) sau pe suprafaţa interioară a dinţilor (numite şi bracketuri linguale).

Ele pot fi fabricate din metal, ceramică sau safir. Cele din ceramică sau safir sunt acceptate şi de adulţi pentru că sunt mai discrete.

Aparate linguale

Dedicate in special adultilor dar si adolescentilor, aceste aparate au avantajul unei discretii 100%: sunt complet invizibile si nu afecteaza viata sociala a pacientului.

Ortodonția digitală sau sistemul CAD – CAM

Ca în toate domeniile, era digitală a pătruns și în ortodonție. Aceasta înseamnă că, începând de la examinarea inițială și până la aplicarea aparatului pe dinți, toate aceste etape ale planului de tratament pot fi vizualizate și dirijate cu ajutorul tehnicii CAD-CAM.
Amprentarea arcadelor dentare se realizează cu scanerul intra-oral, imaginile 3D astfel obținute se analizează pe calculator, folosind un software special. Se fac măsurători ale fiecărui dinte în parte și se previzualizeaza rezultatele finale ale tratamentului.

0754.341.179 / 0341.145.615

smile@ancaoltean.ro

 

Piața Națiunile Unite nr. 3-5, Bl.A (turn), ap.15, et.2 (București)