0314.315.198 | 0723.501.202 smile@ancaoltean.ro

Aparatele dentare: Cenușărese sau accesorii chic?

Aparatele dentare au fost generații la rând sperietoarea multor copii. Erau urâte și greu de purtat, dacă purtai aparat dentar râdeau toți copiii de tine. Din fericire, tehnica revoluționară care a atins și acest domeniu a făcut ca acestea să devină chiar un accesoriu șic. Colorate și cât mai subtile s-au transformat din Cenușărese în simbol al grijii față de propria persoană la adolescenți. Noi, medicii, spunem că s-au răzbunat peste timp și au ajuns să își ocupe locul dorit în viața copiilor mai mici sau mai mari.

Dar ce facem totuși dacă copilul mare, aflat la vârsta îndoielilor și al afirmării de sine, nu vrea să îl poarte, oricâte argumente logice i-ați aduce? Iar dvs. știți că acum este momentul cel mai potrivit pentru îndreptarea dinților, mai ales că la vârsta optimă de 6-7 ani ați decis să amănați acest pas.

De regulă, la vârsta adolescenței, argumentelor pe care le aduce copiilor sunt mai mult de natură emoțională sau prin comparație cu grupul din care fac parte ori cu idolii lor – vedete TV sau câtăreți, vloggeri sau youtuberi, adică persoane care au mare grijă de imaginea lor.

Strategii pentru a-i convinge pe adolescenți să poarte aparat dentar

Dacă aveți un copil aflat la vârsta adolescenței, puteți complota cu părinții prietenilor lor și să aduceți în discuție în grupul lor de prieteni acest subiect. Dacă veți convinge măcar un alt adolescent să accepte apartul dentar, succesul va fi garantat.

De asemenea, ideea următoare poate fi de folos: sunt faimos, deci port aparat dentar! Dacă urmăriți ce vedete de la noi și din străinătate poartă aparat dentar și le aduceți în format digital să le vadă, sigur veți fi mai aproape un pic de atingerea obiectivului. Dacă pe vremuri și pentru vedete era greu să arate că au nevoie de îndreptatea dinților, acum e cool. Industria modei a acceptat în unanimitate aparatul dentar ca pe un accesoriu foarte șic și nimeni nu mai tachinează purtătorii lui.

Dacă veți implica copilul în alegerea tipului de aparat dentar și îi veți da ocazia să decidă pe unele aspecte, va fi mai ușor pentru el să accepte.

De asemenea, fotografiile de ”înainte” și ”după” pot fi foarte convingătoare pentru copii. Vor fi fascinați de diferențele dintre cum arătau dinții înainte de purtarea aparatelor și cât de drepți și strălucitori devin ulterior. Puteți chiar să îi îndemnați să găsească ei diferențele.

Simularea digitală: o abordare motivațională

O simulare digitală a danturii post tratament poate fi una dintre cele mai convingătoare abordări. Nu e așa că e fascinant să vezi cum poți arăta? Mai ales că mulți dintre copii, care au fost ținte ale ironiilor colegilor chiar suferă din cauza imperfecțiunilor dinților. Va fi foarte motivant să vadă cât de bine și de frumos se vor contura, ca urmare a tratamentului ortodontic.

Vă puteți gândi și la modalități de a-i răsplăti pe copii pentru străduința lor – cu lucruri pe care știți că și le doresc.

La final, să le amintiți că acest tratament este pe termen scurt și nu vor purta aparatele dentare toată viața!

Cabinetele noastre sunt deschise și respectă toate normele de protecție care se află în vigoare.

Înainte să îți faci programare află cum și de ce schimbă pandemia COVID-19 vizita la cabinetul medicului ortodont.